Nyttja kraften i länkade öppna data för arbetsmarknaden

- Tänk om alla organisationer publicerade länkade öppna data för arbetsmarknaden? Fler skulle skapa värde och alla skulle vinna!

Posted by Mattias Axell on October 20, 2022

Tänk dig vad #Linkedin gör för #arbetsmarknaden och #rekrytering idag. Kom ihåg att då är det bara information (länkade data) som LinkedIn själva får mest nytta, vinster och värde av. Tänk vad mycket mer som skulle kunna möjliggöras om alla verksamheter skulle publicera länkade öppna data för lediga jobb, rekryteringar, CVs/resuméer et.c.! Alla aktörer skulle tjäna mer och fler skulle få det tillgängligt att skapa och få mer värde.

Därför är det väldigt glädjande att få jobba med #EntryScape vid MetaSolutions AB och få ta del av JobTech-priset från ideella föreningen Swedish Jobtech! I november förra året arrangerade Elenor Weijmar och jag ett #ÖppetHus för Handlingar.se med #CivicTechSweden. Där träffade vi Olle Lundin som berättade om Swedish JobTech och där jag berättade om #EntryScape. Detta ledde i sin tur till att jag började lära känna Swedish JobTech och deras branschförening.